HTML

Kávégép és kávéfőző tesztek - elfogulatlanul

A kicsitől a legnagyobbig, a kotyogóstól a teljesen automatáig, a tömöstől a kapszulásig. Tesztek, vélemények, gondolatok.

Friss topikok

  • silent man: @kvmania: Ez a matek hogyan jött ki? (2017.10.23. 21:28) Kapszulás kávé = átverés?
  • szilvi1960: ahogy a soraid olvasom, én is ugyanígy voltam az én Cafissimo kávéfőzőmmel minu.me/-cafissimo . A ... (2012.04.12. 13:52) Lavazza EP950 - A dizájnkocka
  • l'arabica: Végre a Lavazza is rájött, hogy az üvegpoharak szépek, csak nem férnek a gép alá. Az új, alacsonya... (2012.02.23. 14:26) Lavazza LB800 - sármos egyszerűség
  • lorien: @kávéfan: Nem a kapszulás miatt van így, már jóval előtte kialakult a technológia. Ez különben cs... (2011.01.27. 10:23) Egy kis áttekintés

Linkblog

Nespresso Turmix C300 plus - az űrkacsa

2011.02.21. 20:59 Szintai Molnár Péter

A kacsa volt az első Nespresso gép a családban. Használtan lőttem a vaterán, Azt hiszem 9000 Ft volt és nagyon megérte. Némi tömítéscsere után most egy kollégámnál szolgál tovább.

 

Dizájn és kezelés

Valószínűnek tartom, hogy ez a kávéfőző egy koffein függő földönkívüli és egy vadkacsa találkozásából született. Hogy szép-e? Ízlés dolga. Úgy tíz évvel ezelőtt futurisztikusnak mondtam volna. De tény, ami tény. Jól összerakott darabról van szó.

 

Kezelése egyszerű, a kapszulát a kacsa szájának kinyitása után pofával lefelé kell behelyezni, majd visszacsukni, meghúzni a bóbitát (kart) és már csorog is a kávé. Persze ha előtte feltöltöttük a víztartályt.

 

A kacsa átlagos idő alatt melegszik fel. Erre vannak hivatalos mérőszámok, amelyek 1 perc alatti időt mondanak, én jobb a békesség alapon minden kávéfőzőnek adok ennél egy kicsit több időt. Különben is, a reggeli első forró vizet a csésze kapja, hogy ne hűtse ki a kávét.

 

 

Íz?

Nem, a kacsának nincs íze. A Nespresso kapszulákról pedig nem írok most, mert egy külön posztot tervezek nekik. Ami itt érdekes, az az, hogy a kacsa kicsit lágyabb ízzel főzi le a kávékat, mint például a Nespresso TX150.

 

Egyébként abszolút megdőlni látszik az, amit a forgalmazók állítanak a gépeikről, miszerint mind ugyanúgy főz. Ezt egyébként sem érteném, hiszen a Nespresso gépekből is van 25.000 Ft-os és 150.000 Ft-os is. Persze vannak egyéb plusz szolgáltatások is, de azért képesek meglepetésekre.

 

Az egyik kedvenc kávém egyébként pont egy limitált kiadású fajta volt, a Singatoba. Na ez az egyik kávégépen kicsit paprikás zamatú volt, amit a másikon nem lehetett érezni.

 

Extrák

A Lavazza alapgépeinél siránkoztam azon, hogy minek raknak tejhabosító kart valamire, ha nem tudja ellátni a feladatát. Itt sem tökéletes, de nagyságrendekkel használhatóbb a gőzkar, mint pl. a Lavazza LB800-nál. Sőt! Azt kell hogy mondjam, jól használható. Tisztességes tejhab készíthető vele.

 

Kapszulák, árak

Az űrkacsa már nem kapható, de az aukciós portálokon 10.000 Ft alatt beszerezhető egy darab, általában nagyjából felújított, működőképes állapotban.

Ha nincs is felújítva ez a szerkezet jól szervizelhető. A kapszula árak 110-130 Ft között vannak, 16 féle mindig kapható alapkapszulából választhatunk és évente több alkalommal van limitált kiadás is. A nespresso kapszulákra szánok majd egy külön posztot, de alapvetően csak dicsérni tudom a svájci céget. A kedvenc, erősebb kávéknál ott a vastag, cukrot is megtartó erős créma a kávé tetején, a hőfok is mindig rendben van.

 

Itt sajnos nincs lehetőség bérlésre, mindenképpen meg kell vásárolni magát a gépet, viszont ha szervizelni kell valami miatt, automatikusan jár cseregép. Logikus.

 

Nespresso kiszolgálás

A kedvencem a Nespresso ügyfélkezelése. Ez mindennél többet ér. Amikor megvettem használtan a kacsát, majd bementem az Andrássy úti boltba nem hogy nem néztek ki, de szívesen fogadtak. Beléptettek a Nespresso Club-ba. Vettem vízkőtlenítő csomagot tőlük (1-2000 Ft), ami gép specifikus és természetesen kapható, majd 2 nap múlva felhívtak, hogy van-e kérdésem a gépemmel kapcsolatban, sikerült-e a vízkőtlenítés, jól működik-e stb... Profi, nagyon profi. Ilyenről máshol még nem hallottam. Még az über drága apple cuccaim megvásárlása után se hívott fel a kutya sem, hogy megvagyok-e elégedve a termékkel és van-e kérdésem. 

 

Összegzés

Ha valaki szeretne belépni a kapszulás kávézás világába, de nem szeretne tízezreket elkölteni, akkor erősen javasolt egy használt C300-as beszerzése

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavefozok.blog.hu/api/trackback/id/tr392678058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása