HTML

Kávégép és kávéfőző tesztek - elfogulatlanul

A kicsitől a legnagyobbig, a kotyogóstól a teljesen automatáig, a tömöstől a kapszulásig. Tesztek, vélemények, gondolatok.

Friss topikok

  • silent man: @kvmania: Ez a matek hogyan jött ki? (2017.10.23. 21:28) Kapszulás kávé = átverés?
  • szilvi1960: ahogy a soraid olvasom, én is ugyanígy voltam az én Cafissimo kávéfőzőmmel minu.me/-cafissimo . A ... (2012.04.12. 13:52) Lavazza EP950 - A dizájnkocka
  • l'arabica: Végre a Lavazza is rájött, hogy az üvegpoharak szépek, csak nem férnek a gép alá. Az új, alacsonya... (2012.02.23. 14:26) Lavazza LB800 - sármos egyszerűség
  • lorien: @kávéfan: Nem a kapszulás miatt van így, már jóval előtte kialakult a technológia. Ez különben cs... (2011.01.27. 10:23) Egy kis áttekintés

Linkblog

Lavazza EP800 - ugyanaz pepitában

2011.02.06. 10:11 Szintai Molnár Péter

 

Szinte copy-paste másolhatnám be az LB800-as posztot, tehát az EP800-nál inkább a különbségeket emelem ki. Például azt, hogy jobban néz ki...

 

Az EP800 ugyanakkora, így ugyanúgy elfér bármelyik konyhában mint a LB-s társa, de a fehér előlap kicsit szebbé teszi, legalábbis ettől nem akartam azonnal elaludni, a két éves kislányomat pedig teljesen lenyűgözte. 

 

 

Az EP800 márkanévből az EP megjelölés azt jelenti, hogy a Lavazza Espresso Point rendszerével van dolgunk. Ez is kapszulás, de más alakú és méretű, mint a Blue rendszer. A forgalmazó szerint ezt eredetileg az olasz piacra szánták, a Blue-t pedig a nemzetközi porondra. Azóta egyébként az olaszok kijöttek még a Lavazza Amodo Mio-val is, ami teljesen opportunista módon egy harmadik rendszer, amely valószínűleg a Nescafé Dolce Gusto rendszerének kíván konkurenciája lenni.

 

De térjünk vissza az Espresso Point-hoz! Itt a kapszulák kicsi fehér műanyag izék, amelyeket kettesével (!) csomagoltak be.  Az aroma megőrzése pont addig tart, ameddig fel nem tépjük a csomagolást, mivel a kapszulák itt előre lyukasztottak, nem a gépben lévő kis szegecsek nyitják meg azt utat a forró víznek, mint egyéb rendszerekben.

 

Ez akkor problémás igazán, amikor csak napi 1 kávét fogyaszt az ember, vagy a párja másfajtát kedvel. Egy nap alatt nem persze nem olyan nagy az aromaveszteség, na de pont azért választok kapszulás rendszert, hogy tökéletes legyen minden kávém, nem?

 

Bár a forgalmazó szerint ugyanazt a minőséget kapjuk, mint a Blue rendszernél, nekem az a tapasztalatom, hogy az Lavazza Blue kapszulákból többet hozhatunk ki. Zamatosabb a kávé, ráadásul a hosszú kávét valahogy az EP800 nem szereti leadni. Mondjuk ezen nem szabad sokat bánkódni, hiszen magasabb pohár úgysem fér be a gépbe...

 

És itt volt problémám kapszulával is. Nem nyomoztam hosszan. Csak tippelni tudom, hogy a kávé fajtájától és a tömörítéstől is függ a végeredmény, de a Tierra fantázianevű kapszulák egész konkrétan megfektették a gépet. Egyszerűen nem vagy csak hosszas könyörgés után ment keresztül rajtuk a víz, miközben egy másik kapszulát berakva tökéletesen működött. Nagy mínusz ezért az EP rendszernek.

 

(Jelenleg egy másik EP950-es van nálam tesztelésen, amelyben minden kávé tökéletes, de erről egy másik posztban...)

 

Az árak ugyanazok, mint az LB800 esetében, vagyis 110 Ft-ba van egy kapszula ha saját gépünk van és 130 Ft-ba ha béreljük a gépet. 

 

Összegzés

Ha csupán jó minőségű presszó kávét szeretnénk inni otthon vagy az irodában, de nem szeretnénk még 30-40.000 Ft-ot sem befektetni egy gép vásárlásába, akkor megéri. Csodát nem várhatunk tőle, de korrekten teszi a dolgát a kapszulák nagy részével, de akadhatnak hibák. A két belépő szintű Lavazza gép közül én a Blue rendszert választanám, vagyis az LB800-at.

 

Előnyök

Olcsó gép, vagy akár ingyen is bérelhető.

Az EP800 korrekt presszókávét főz az Espresso Point kapszulákból, melyekből jó a kínálat.

 

Hátrányok

Már a presszó közben is kigyullad a lámpa, hogy nem elég meleg a víz, de hosszú kávét szinte képtelenség vele főzni. 

A kapszulák csak százasával vásárolhatók meg. 

Csak kicsi csészék férnek be a gépbe.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kávé kapszula espresso lavazza aygor ep800

A bejegyzés trackback címe:

https://kavefozok.blog.hu/api/trackback/id/tr352641640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása